torstai 29. tammikuuta 2015

Toinen puoliskoni

Teksti Paulo Coelhon kirjasta Brida.

"Meidän mystinen velvollisuutemme on löytää jokaisessa elämässä ainakin yksi noista toisista puoliskoista. Puoliskot erottanut Suuri rakkaus iloitsee kun rakkaus saattaa ne taas yhteen."
"Miten voin tietää kuka on minun toinen puoliskoni?"
Wicca nauroi, hän oli miettinyt samaa yhtä levottomana kuin tyttö. Toisen puoliskon tunnisti silmien säteilystä. Sillä tavalla ihmiset olivat aikojen alusta saaneet selville kuka on heidän todellinen rakkautensa.
"Ottamalla riskin", hän sanoi Bridalle. "Ottamalla se riskin, että epäonnistuu ja joutuu pettymään, mutta jatkamalla silti sinnikkäästi rakkauden etsintää. Se joka ei anna periksi voittaa."
"Voiko yhden elämän aikana löytää useampia toisia puoliskoja?"
Kyllä voi, Wicca ajatteli hieman katkerana. Ja kun niin käy, sydän jakaantuu kahtia, mistä seuraa pelkkää tuskaa ja kärsimystä.
"Mutta ennen kaikkea meidän on huolehdittava siitä, että kohtaamme edes kerran jokaisen elämämme aikana uudestaan sen toisen puoliskon, joka aivan varmasti tulee tiellämme vastaan. Kohtaamisen ei tarvitse kestää kuin pienen hetken, koska tuohon hetkeen mahtuu niin suuri määrä rakkautta, että siinä on riittämiin päiviemme loppuun saakka."

Ajatus toisesta puoliskosta, sen löytämisestä taikka tässä tapauksessa läsnäolosta syttyi uutena vuotena. Olen lukenut kyseisen kirjan vielä reippaasti viime vuoden puolella. Mutta jostain kumpusi ajatus, että elämässäni on toinen puolisko. Meidät vain ajettiin erilleen jostain syystä.
Eilen sain viettää aikaa hänen kanssaan. 
Löysin toisen puoliskoni (tai niin haluan uskoa) yli 5 vuotta sitten. Edelleen hänen kanssaan on niin helppoa.

Brida on tarina. Coelhon tapaan siihen on ujutettuna omaa elämää. Totta tai tarua, ajatus toisesta puoliskosta on ihana ja kiehtova. Oloni on tällä hetkellä niin kevyt. Ajatukset ja keho on rauhallinen.
Riittääkö tämä kohtaaminen päiviemme loppuun sakka... siitä en tiedä vielä. Mutta tieto toisen ajatuksista ja välittämisestä lämittää. Silloin en ole yksin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun luit tekstejäni. Kommenttisi lisää iloa päivääni!