torstai 23. huhtikuuta 2015

Elämä on?

Istun tällä hetkellä junassa matkalla Tampereelle. Etätyöpäivä. 

Erään teleoperaattorin televisio mainoksessa kysytään mitä elämä on? "Elämä on kaikkea sitä mitä tapahtuu, työn, lasten kasvatuksen, asuntolainojen, auton vaihtojen välissä". Onko näin? Mihin nämä asiat sitten lokeroidaan, eivätkö ne ole osa elämää? Nämä ovat kuitenkin elämän perusasioita, joita harva voi sivuuttaa. Totta, että se mitä tapahtuu välissä luo suunnan ja  täydentää elämää. Asuntolaina ei voi olla syy elämään, ja jos näin kuitenkin on, on ehkä syytä pysähtyä ja miettiä hetki.

Mikä on elämän tarkoitus? Katsoin wikipediasta mitä siellä kerrotaan ja samaistuin eniten Antiikin Kreikan ja Sokrateen näkemykseen; "onnellisuus" ja tätä kautta "hyveellinen elämä".

Kaikinpuolin pyrin elämässä onnellisuuteen ja tyytytväisyyteen. Käyn töissä missä viihdyn, otan asuntolainan koska haluan oman asunnon, auton jätän autokauppaan, koska minun on helpointa kulkea julkisilla. Elämä on täynnä valintoja, joskus valitsee väärin, toivottavasti useimmiten oikein. Ja mikä tärkeintä, sinä elät omaa elämääsi ja teet omat päätöksesi. Kukaan muu ei ole elänyt elämää sinuna ja ei näin ollen tiedä mikä sinulle on parasta. Jos jokin asia nyppii, ja elämä alkaa olla valitusta täynnä, pitäisikö silloin asialla tehdä jotain? Tässä elämässä ollaan kerran, onko se sen arvoinen ettet välitä itsestäsi ja ajatuksistasi?

Huh, paljon kysymyksiä. Mutta pohtimisen arvoisia omasta mielestäni ja asioita jota viime aikoina olen pohtinut.

Yksi asia mikä tekee minut onnelliseksi ja mihin tähtään myös muulla elämälläni on matkustaminen ja sen mahdollistaminen. Maalis-huhtikuun vaihteessa vietin ihanat 5 päivää Pariisissa ystäväni luona. Siitä matkasta liitän tähän tekstiin muutaman kuvan.



Elämän täyteistä torstaipäivää, olitpa sitten töissä tai missä tahansa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun luit tekstejäni. Kommenttisi lisää iloa päivääni!